3/7/13

Καλοκαίρι με δυό λέξεις... (Οκ, ίσως με λίγες παραπάνω)




Αν και ο καιρός είχε φτιάξει απο νωρίς φέτος, και επισήμως πλέον, το greek summer είναι εδώ! (ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΝΤΑΞΕΙ?). Και ολον αυτο το καιρο της εξεταστικης ομως,το εβρησκα δυνατόν να το αγνοήσω ενω μου χτυπουσε με μανια την πόρτα.
Δεν είναι απλώς, ότι οι ηλιόλουστες μέρες μας τραβάνε, αργά και σαγηνευτικά από τις στοίβες βιβλίων και σημειώσεων προς τη παραλία.Το καλοκαιράκι είναι να το αγαπάς για χίλιους δύο λόγους,φέρνει βόλτες, διακοπές, συναυλίες, γνωριμίες... Aλλα και νέες ενδυματολογικές τάσεις, φρέσκιες ιδέες,  χαρούμενα χρωματάκια, και αγαπημένα all time classics (σαν το σανδάλι από το Μοναστηράκι ΔΕΝ-ΕΧΕΙ!!), που μας περίμεναν υπομονετικά εδώ και μήνες  στη ντουλάπα..
Βασικά, για να παίρνουμε τα πράγματα με τη σείρα, όταν ακούς τη λέξη καλοκαίρι, ΔΕΝ γίνεται, πρώτα και πάνω απο όλα, να μη σκέφτεσαι μαγιώ! Και πώς να μπείς στο mood άλλωστε, άμα δε βάλεις το καινούργιο σου το μπικίνι, να κάτσεις στη ξαπλώστρα σου, ανέμελη και κυρία, με τη μουσικούλα σου,το περιοδικό σου, το φρέντο σου ρε αδερφε, και να αφήσεις  να σε θαυμάσουν οι απανταχού λουόμενοι?? Φέτος, (από ότι έχει πάρει το μάτι μου δηλάδη,όχι οτι με βλέπουν στα μαγιουδάδικα και κρύβονται), είναι πολύ στη μόδα τα φραμπαλά, τα χρώματα, τα layers, τα (tropical κυρίως) prints, τα στράπλες αλλά και τα ολόσωμα (που επιτέλους ζουν τις ξεχασμένες δόξες τους, και να σας πω , πολύ θα ήθελα να πάρω και γω ένα). Επίσης τρελή τάση, είναι για φέτος τα ψηλόμεσα. Παροτί σαν στυλ μου αρέσει, είμαι λίγο διστακτική ( = αφήνω κάποια άλλη να κάνει πρώτη το test drive και να πάρει εντυπώσεις ).Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η επιλογή μαγίω, πέρα από μόδες και τάσεις, είναι τελείως προσωπική υπόθεση. Αμα δε σου κάνει ωραίο πωπουδάκι, βγές καλύτερα γυμνή, δε λέει! 



Tο καλοκαίρι επίσης το αγαπάω γιατί σέρνει μια δόση τρέλας, που επεκτείνεται, εννοείται, και στο κομμάτι ''ρούχα και αξεσουάρ''. Καταρχάς,τους βλέπεις όλους και νιώθουν πιο ελεύθεροι στο πώς θα ντυθούν, πιο χύμα στο κύμα-κυριολεκτικά, πιο χαλαροί και απελευθερωμένοι..(οκ, αυτό συχνά έχει και τραγικά αποτελέσματα τύπου ‘’μόλις μου κάηκε ο ένας αμφιβληστροειδής απο φωσφοριζέ φούξια ξώκοιλο στράπλες, με λαχανί τιράντες σουτιέν’’, αλλα δε μπορείς να τα έχεις και όλα, μπορείς?).Έχουμε τις καλοκαιρινές τάσεις,που εξ ορισμού, επιτάσσουν αέρινα, πολύχρωμα, διάφανα, prints,κτλπ, παράλληλα όμως, κάνουν την εμφάνιση τους και τρελές παιχνιδιάρικες προτάσεις. Για παράδειγμα, φέτος… έχουμε το trend του ανανά! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΝΑ ΠΑΝΤΟΥ! Σορτσάκια, τσαντάκια, παπούτσια (!), βραχίολια,γυαλιά, μαγιώ..! Και όλα αυτά βέβαια βγαίνουν και σε edition καραβάκι, φραουλίτσα, καρπούζι, κοκοφοίνικας κοκ. Ντάξει, στην ΥΠΕΡΒΟΛΗ τους μπορεί να αγγίξουν και το κιτς (τύπου ντύθηκα ανανίας και βγήκα,ντύσου μάνγκο να κάνουμε fruit punch), αλλά με μια πρώτη ματιά δεν πολύ είναι χαριτωμένα? 

Επιπλέον, καλοκαίρι, δε νοείται χωρίς ελληνικό νησί, χωρίς παραλία, χωρίς night life και χωρίς πανζουρλισμό στα πλοία, σέρνοντας τη βαλίτσα μετανάστη,ενώ πας απλά τριήμερο στις Σπέτσες.Αλλα πραγματικά,και τί να κάνεις? Να πετύχεις στο Κουφονήσι το Σουηδό έρωτα της ζωής σου, και να μην έχεις ένα τέταρτο παπούτσι να βάλεις και ένα πέμπτο σόρτς για ποικιλία? Όχι οτι εγώ προσωπικά έχω βρεί ποτέ ανυπότακτο έρωτα, κατα τη διάρκεια διακοπών. Μάλλον το αντίθετο δηλάδη, αφού έχω καταλήξει να περάσω και 4ήμερο στη Πάρο διαβάζοντας βιβλία εξαιτίας της απίστευτης νέκρας στο νησί (μήνα ΙΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ). Αλλα, τέλοσπάντων, τι να πείς, με την ελπίδα ζούμε, και γιαυτό ας είμαστε προετοιμασμένες!
 
Μιλάμε λοιπόν, για grande εμφανίσεις στα παραδοσιακά νησιώτικα  σοκάκια.( αλλιως τι τη κουβαλάς τη βαλιτσούμπα?)
Πολλές βέβαια το παρακάνουν...στο ''grande'', αδείαζοντας πάνω τους όλη τη τερακότα της Ευρώπης, και φορώντας  στιλέτα και τακουνάρες στο ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ (όχι το τρεκλίζον περπάτημα μεθυσμένου φλαμίγκο δεν ταιριάζει καθόλου στο αέρινο καλοκαιρινό σου look).Και αυτό, ενώ υπάρχουν πραγματικά τόσο όμορφα σχέδια σε πλατφόρμες και σανδάλια. Ιδίως οι πλατφόρμες,για να το κάνουμε και λίγο πιο υπερπαραγώγη, είναι βολικότατες, εντυπωσιακότατες, και πολύ κομψές. Αντιθέτως, το 12ποντο στη Φολεγανδρό, ΌΧΙ. 



Τέλος, ίσως και λίγο άσχετο, επειδή είμαι άνθρωπος που όλα σχεδόν του περνάνε από το στομάχι, το καλοκαίρι το νιώθω στο πετσί μου, καταναλώνοντας-με κίνδυνο φαλαινοποίησης- όσα περισσότερα frapuccino, chocolacino, mochacino, macchiatos, cocktails, frozen yogurts, παγωτά, τσάγια , και γενικότερα ότι βγαίνει σε παγωμένη μορφή και συνοδεύται από καλαμάκι ή κουτάλι..Δε γινεται λοιπον, να κανω ποστ για το καλοκαίρι,χωρίς ενα μικρό tribute στις λατρεμενες αυτες βομβεες θερμίδων! (Συνειδητοποίησα δυστυχώς, το βαθμό της κατάχρησης μου, όταν με ρώτησαν στα Starbucks του Φαλήρου,πέρσι το καλοκαίρι, ‘’αν θέλω να κάτσω να παραγγείλουμε και σουβλάκια’’! )

 Και για να το λήξω κάπου εδώ, πρίν φτάσουμε τα όρια δοκιμίου,..αυτά είναι μερικα απο τα πρώτα που μου΄ρχονται στο μυαλό  και όταν ακούω ''καλοκαίρι''! (Ειμαι τρελη? Σε εσας τι έρχεται?)

ΑΝΤΕ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!